Колкото по-осъзнат е човек , толкова повече се стреми .

неделя, 31 март 2013 г.

Думите отражение на здравето



Учени доказаха, че думата има пряко влияние върху структурата на молекулите на ДНК, а следователно и върху човека като цяло. Каквато лексика има един човек, какъвто е речниковият му багаж, такъв е и животът му.
От време на време в обществото се разгарят дискусии за това дали трябва да се псува. Учени твърдят, че ругатните буквално се врязват в генетичния апарат, в резултат на което се извършват мутации, които от поколение на поколение водят до израждане.
Когато човек постоянно ругае, неговите хромозоми се късат и огъват, а гените сменят местата си.  В резултат на това ДНК започва да изработва противоестествени програми, така постепенно на потомството се предава постановката за самоликвидация.
Експеримент с “облъчване” на семена  на растения с думи се провеждал много години. Почти всички семена загинали, а  оцелелите се превърнали в генетични изроди. Тези чудовища пренесли много болести, които се предавали по наследство. След няколко поколения потомството им напълно се изродило. Интересен факт: мутагенният ефект не зависел от силата на думата, тя можела да се произнася силно или шепнешком.
Изводът на учените е следният: определени думи имат не енергийно, а информационно въздействие върху ДНК.
Бил проведен и противоположният експеримент. Учените “благославяли” семената, които били убити от мощно радиоактивно облъчване. В резултат обърканите гени, разкъсаните хромозоми и спирали на ДНК се върнали на предишните си места и загиналите семена оживели.
Скептиците се отнасят с недоверие към тези изводи. Как могат обикновените думи да влияят върху наследтсвеността? Нашата представа за генетичния апарат като съставен само от химически вещества е остаряла. За да се изгради от ДНК жив механизъм, са необходими много по-сложни конструкции. Програмата на човека е закодирана  във физическите полета, които се създават около хромозомите и имат холографски строеж.
Цялата информация за миналото, настоящето и бъдещето на организма в концентриран вид се съдържа във всяка точка на вълновия геном. Молекулите на ДНК си обменят тази информация чрез електромагнитните вълни, включително акустичните и светлинните.
Днес учените се научиха да зареждат ДНК с енергията на светлината и звука. Излъчвайки определени генетични програми, те стимулират резервните възможности на организма.
Изводът е еднозначен – ДНК възприема човешката реч. Нейните “уши” са идеално приспособени за улавяне на звуковите вибрациии.
Някога Пушкин писал на жена си: “Не цапай душата си с четене на френски романи…”
Някой може да се усмихне на тази препоръка на гения, но учените откриха, че дори мълчаливото четене стига до клетъчните ядра по електромагнитните канали.  Един текст оздравява наследствеността, друг – я травматизира.
Известният физик Пьотр Гаряев смята, че с помощта на словесни мислеформи човек създава своя генетичен апарат. Например детето наследява от родителите си деформираща програма и започва да псува и ругае. Така той разрушава и себе си, и своята среда, както социална, така и психологическа. И тази “снежна топка” се търкаля от поколение в поколение.
Така че на нашия генетичен апарат не му е безразлично какви книги четем. Всичко се запечатва във вълновия геном, т.е. във вълновата генетична програма, която променя в една или друга посока наследствеността и програмата на всяка клетка. Една дума може да предизвика неизлечима болест, а друга – да излекува човека. При това вашата ДНК не разбира дали вие общувате с живи хора или с героите от телевизионния сериал.
Човекът прилича на паметна книга, в която записва своите отзиви и пожеланията на всички други, включително и своите. Тази информация не само го формира като личност, но и се запечатва в ДНК. От нейното съдържание зависи здравето на потомците му.

четвъртък, 28 март 2013 г.

Защо все на мене? Правя добро , а страдам.

Буда казва: Ако съществува състрадание, без осъзнаване, то е опасно. Това е същността на хората, които наричаме добронамерени. Притежават състрадание, но не притежават осъзнаване. Непрекъснато правят добро, а това добро не се получава дори и със самите тях. Продължават да помагат на другите, а самите те се нуждаят от голяма помощ. Самите те са болни, а продължават да помагат на другите хора. Това не е възможно. Най-напред излекувайте себе си!

Твоето състрадание ще е вредно. Добронамерените хора са най-зловредните хора на света! Те не знаят какво правят, но винаги правят едно или друго, за да помогнат на хората.


 Човек  трябва ,да помогне на себе си а след това на всеки останал. Ако нашата добрина е водата , а ние сме чаша ,за да дадем чиста вода някому, самата чаша трябва да е чиста. В противем случай ние пръскаме водата безцелно и дори зловредно.

сряда, 27 март 2013 г.

Очите прозорец на душата

Погледни  очите и  ще  разбереш душата. Говорят повече от всяка дума, радват се повече от всяко действие.Очите са истински, те не могат да мълчат.Казват винаги ,каквото чувстват.Това, което очите казват, понякога и думите не могат да опишат, защото там кадето говори душата, думите са излишни.

Четирите свещи горяха бавно в една стая. Светлината им е твърде слаба.Ако разбирахте езика на светлината бихте разбрали за какво си говорят те:
Първата свещ каза: “Аз съм Мир, но напоследък никой не се интересува от мен.”
Пламъкът на мира бавно угасна с тези думи.
Втората свещ казва: “Аз съм Вяра, но вече никой няма нужда от мен.”
И пламъка на Вярата бавно угасна.
И третата свещ говори тъжно: “Аз съм Любов и останах без сили…”
Пламъкът и бавно гаснеше…
Изведнъж … Едно дете влезе в стаята и започна да вика: “Не изгасвайте? Имам нужда от вас.“
Тогава Четвъртата свещ прошепна тихо на малкото момче :
“Не се страхувай, защото аз съм Надежда, и докато аз все още горя,мога отново да дам светлината на другите свещи. ”
С блеснали очи, детето взе свещта на надеждата и запали другите три свещи.
Никога не позволявайте на пламъка на надеждата угасне в живота ти.
С надежда … и Мир, Вяра и Любов ще свети ярко в живота ти.
Четирите свещи горяха бавно в една стая. Светлината им е твърде слаба.Ако разбирахте езика на светлината бихте разбрали за какво си говорят те:
Първата свещ каза: “Аз съм Мир, но напоследък никой не се интересува от мен.”
Пламъкът на мира бавно угасна с тези думи.
Втората свещ казва: “Аз съм Вяра, но вече никой няма нужда от мен.”
И пламъка на Вярата бавно угасна.
И третата свещ говори тъжно: “Аз съм Любов и останах без сили…”
Пламъкът и бавно гаснеше…
Изведнъж … Едно дете влезе в стаята и започна да вика: “Не изгасвайте? Имам нужда от вас.“
Тогава Четвъртата свещ прошепна тихо на малкото момче :
“Не се страхувай, защото аз съм Надежда, и докато аз все още горя,мога отново да дам светлината на другите свещи. ”
С блеснали очи, детето взе свещта на надеждата и запали другите три свещи.
Никога не позволявайте на пламъка на надеждата угасне в живота ти.
С надежда … и Мир, Вяра и Любов ще свети ярко в живота ти.

Essential Detox Етерична детоксикация

Много от продуктите, които консумираме и които използваме като шампоани,парфюми,мазила,
кремове и т.н. съдържат в себе си токсини.Токсичните вещества лесно се усвояват от нашия организъм чрез храната но също така и нашата кожа може да ги абсорбира.Наличието на токсини в клетките на нашето тяло, затруднява техните функции.Това може да се почуства като отпадналост,дискомфорт,
недоспиване, разсеяност, нисък емоционален тонус.
 Изчистването на токсините от тялото е един нормален процес но при повечето хора той е доста забавен.Ниската двигателна активност, заседналия начин на живот и неразделното и неправилното хранене определят рози факт.
Това което могат да предложат етеричноте масла  е един много лесен и приятен начин на пречистване с етерични масла от Мента Пиперита и Лимон.Тези две масла допълват своите действия, като молекулите на лимона спомагат за  екстрадиране на токсините извън клетката.Ментата от своя страна засилва отделителните функции на тялото, което спомага за по-бързо и ефективно отделяне на токсините от тъканите,органите и кръвоносната система а от там чрез отделителните органи извън тялото.
Освобождаването на организма от токсичните и непотребни вещества укрепва имунитета, засилва метаболизма и подобрява функциите на организма  на всяко ниво.
Рецепта:
1:Прибавете 1-2 капки етерично часло от лимон към 1л. или 1,5л. вода.Консумирайте от получената лимонова вода до обяд.
2:По същия начин 1,2 капки Мента Пиперита разредени в 1л. 1,5л. вода и консумирайте след обяд и вечерта.
Сутрин до обяд процеса на отделяне на непотребните вещества от клетките е най-силен като допълнително молекулите на Лимона усилват това действие.След обяд отделените в междуклетъчното пространство и кръвта отпадъчни вещества  се транспортират до отделителните органи и се отделят от тялото чрез тях.Тук етеричното масло от Мента има важно значение тъй като то подобрява проводимоста и отделянето.
Използването само на Лимона сутрин без комбинирането на Мента след обяд не се препоръчва тъй като голямо количество от отделените токсини от клетките в тялото няма да могат да бъдат изхвърлени!
Тази етерична детоксикация може да се извършва в просължение на 1,2 или повече месеца.Препоръчително е да се пролага до изчерпване на количеството на етеричните масла в тубичките.
Важно е да използвате само 100%чисти терапевтични масла и да се косултирате със специалист!


вторник, 26 март 2013 г.

Щастието


Някога, много отдавна, Щастието било дадено на Човека в изобилие. Не било нужно той да се бори за него или да го търси, то просто си присъствало в ежедневието му и било част от неговия живот. Но въпреки това, Човекът все се оплаквал, недоволствал, мрънкал за всичко, не оценявал онова, което имал.

Виждайки какво се случва, един ден ангелите се събрали на съвещание, за да решат какво да направят, за да променят това положение. Знаели, че Човекът оценява нещата, едва когато ги загуби, затова решили да скрият някъде Щастието. Така Човекът щял да усети и осъзнае липсата му най-силно. И вероятно щял да разбере стойността му и да го цени повече в последствие, когато сам се е преборил за да го получи. Били сигурни, че това ще има ефект. Да, обаче къде биха могли да скрият Щастието така, че да не е толкова лесно намирането му?!

Започнали да се изказват най-различни варианти – един предлагал да го скрият на връх Еверест, друг смятал за по-подходящо дъното на Атлантическия океан, трети – кубетата на Тадж Махал, в някоя тясна горска пътечка..., в коридора на родилното отделение на някоя болница..., във фунийка за сладолед..., сред розите на някоя цветна градина..., в пакет цигари..., в брашното на някой хлебар... Изброили се толкова много места, но нито едно от тях не им се сторило достатъчно удачно и трудно за намиране, а именно това била целта. В този момент се чул нечий глас, който промълвил:

- Вътре в Човека да скрием Щастието! Там той поглежда най-рядко...

Всички кимнали одобрително на това предложение и приели идеята.

И така, от ония древни времена, та до ден днешен, Човешкото Щастие се крие вътре в самия Човек. То вече не е даденост, не се дава наготово, трябва да се търси, да се намери...

Не е лесно да се открие Щастието, но не е и невъзможно.

Трябва просто Човекът да спре да търси “навън” и да насочи поглед навътре, към същността, към душата.