Колкото по-осъзнат е човек , толкова повече се стреми .

сряда, 27 март 2013 г.

Essential Detox Етерична детоксикация

Много от продуктите, които консумираме и които използваме като шампоани,парфюми,мазила,
кремове и т.н. съдържат в себе си токсини.Токсичните вещества лесно се усвояват от нашия организъм чрез храната но също така и нашата кожа може да ги абсорбира.Наличието на токсини в клетките на нашето тяло, затруднява техните функции.Това може да се почуства като отпадналост,дискомфорт,
недоспиване, разсеяност, нисък емоционален тонус.
 Изчистването на токсините от тялото е един нормален процес но при повечето хора той е доста забавен.Ниската двигателна активност, заседналия начин на живот и неразделното и неправилното хранене определят рози факт.
Това което могат да предложат етеричноте масла  е един много лесен и приятен начин на пречистване с етерични масла от Мента Пиперита и Лимон.Тези две масла допълват своите действия, като молекулите на лимона спомагат за  екстрадиране на токсините извън клетката.Ментата от своя страна засилва отделителните функции на тялото, което спомага за по-бързо и ефективно отделяне на токсините от тъканите,органите и кръвоносната система а от там чрез отделителните органи извън тялото.
Освобождаването на организма от токсичните и непотребни вещества укрепва имунитета, засилва метаболизма и подобрява функциите на организма  на всяко ниво.
Рецепта:
1:Прибавете 1-2 капки етерично часло от лимон към 1л. или 1,5л. вода.Консумирайте от получената лимонова вода до обяд.
2:По същия начин 1,2 капки Мента Пиперита разредени в 1л. 1,5л. вода и консумирайте след обяд и вечерта.
Сутрин до обяд процеса на отделяне на непотребните вещества от клетките е най-силен като допълнително молекулите на Лимона усилват това действие.След обяд отделените в междуклетъчното пространство и кръвта отпадъчни вещества  се транспортират до отделителните органи и се отделят от тялото чрез тях.Тук етеричното масло от Мента има важно значение тъй като то подобрява проводимоста и отделянето.
Използването само на Лимона сутрин без комбинирането на Мента след обяд не се препоръчва тъй като голямо количество от отделените токсини от клетките в тялото няма да могат да бъдат изхвърлени!
Тази етерична детоксикация може да се извършва в просължение на 1,2 или повече месеца.Препоръчително е да се пролага до изчерпване на количеството на етеричните масла в тубичките.
Важно е да използвате само 100%чисти терапевтични масла и да се косултирате със специалист!


Няма коментари:

Публикуване на коментар